Home » Blog » Persoonlijke ontwikkeling » ‘Bubbel’ en relatie met gronding

‘Bubbel’ en relatie met gronding

door | 24 apr, 2020 | Persoonlijke ontwikkeling

Bubbel en de relatie met gronding

In een ‘bubbel’ zitten, kan zowel in positieve als negatieve zin. Wat bedoel ik daarmee, wat doet dat met je en wat heeft een boomstronk hiermee te maken? Lees verder over de ‘bubbel en de relatie met gronding.

Positieve bubbel: verliefd zijn, trots, voldaan, even tijd voor jezelf nemen, opgaan in de natuur of muziek, etc. Een manier van ontspanning, van éven niets. In een ‘bubbel’ van liefde zitten (voor je partner, je kind, familie, vrienden): heerlijk! Het is wél belangrijk om dan bij jezelf te blijven en niet helemaal in een ander op te gaan. Gelijkwaardigheid en je eigen gevoel volgen, maakt het nog mooier.

Negatieve bubbel: teveel tegelijk, het gevoel hebben alles te ‘moeten’, verdriet, boosheid, überhaupt niet voelen, in een overleef modus zitten,

Een situatie zoals vandaag de dag m.b.t. het Corona virus heeft voor mij zelf en dat hoor ik van meer mensen in mijn omgeving, twee kanten. Denk aan de zorgen en verdriet om hen die heel ziek zijn en verlies van naasten. De zorgen en misschien angst als je partner of ouder in een beroep werkt waar risico’s zijn om zelf het virus op te lopen, het niet kunnen bezoeken van je opa/oma, ouders of gehandicapten. Of je hebt een beroep waar je veel geconfronteerd wordt met de situatie, veel werkt en de emoties ziet van zieken, naasten en collega’s en je je misschien machteloos voel. Zo heb ik voor mijn gevoel nog maar het topje van de ijsberg benoemd. De andere kant is dat de tijd om je heen letterlijk en figuurlijk is stil gezet door alle noodzakelijke maatregelen, dat geeft mij ruimte om tot mijzelf te komen. Goed te zien hoeveel mooie initiatieven er zijn om tóch elkaar te kunnen zien, de solidariteit, samenwerking, het willen zorgen voor anderen, de trots voor wat allemaal mogelijk is. Ik hoop oprecht dat we dat laatste allemaal vast kunnen houden en niet weer in de door denderende trein stappen als deze periode voorbij is.

Zowel m.b.t. de positieve als negatieve bubbel, is een goede gronding belangrijk. Kort gezegd, het helpt je de zorgen, angst, negatieve gevoelens die je hebt af te kunnen voeren zodat deze geen eigen leven met je gaan leiden.

Ik wil je graag laten ervaren wat een goede gronding is. Een boom is het ultieme voorbeeld hiervan. Sterk geworteld in de bodem en toch flexibel, zich aanpassend aan alle weersomstandigheden. In storm, regen en ook met prachtig weer weet een boom zich te handhaven.

Als hier meer over wilt weten, neem dan contact met mij op via het contactformulier, onderstaand mailadres of telefoonnummer. In het eerste telefoongesprek heb ik vast een heel eenvoudige oefening voor je om te ervaren wat een goede gronding is.

Aanbieding tot 1 juni 2020, een korte kennismakingssessie van 1 tot 1,5 uur á  € 40,- en voor zorgpersoneel extra voordelig tarief € 25,-. Het is niet nodig bij elkaar te komen, dit kan ook op afstand. Zie mijn website voor het reguliere aanbod en tarieven.

www.sleutelvoorbalans.nl / info@sleutelvoorbalans.nl / 06 18074480

Over Margreet Vos

De opleidingen Energycoaching Professional en PSYCH-K hebben mij de tools gegeven om samen met jou uit te zoeken hoe we het beste te werk kunnen gaan n.a.v. je vraag.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin